استاد امیر حسین بسحاق شاعر الیگودرزی از شعرای معاصر متولد الیگودرز و ساکن اراک هستند.
وی قریب به سی سال عضو و مجری جلسات انجمن شعر قائم مقام فراهانی در شهر اراک بوده اند. متن زیر از کتابی که شعرای نام آور استان مرکزی را معرفی کرده است استخراج شده است.
آقای امیر حسین بسحاق فرزند روانشاد غلامشاه متولد ۱۳۰۲ شمس در قریه باوکی الیگودرز است.
نژاد وی از طایفه بُسّاک چهار لنگ بختیاری است که به اتابکان فارس می رسد.
وی ایام کودکی را در قریه باوکی گذرانیده و از چهار سالگی به مکتب رفته است. در سال ۱۳۱۲ به سلطان آبد(اراک امروزی) نقل مکان نموده در دیستان مجّانی مجیدی ثبت نام می نماید.
در سال ۱۳۱۴ در حین گذراندن سال ششم دبستان در می یابد که از قریحه شعر به ویژه به لهجه ی محلّی بختیاری برخوردار است. پس از سرودن اولین شعرها مورد تشویق زنده یاد امیری مدیر دبستان و آموزگارش دکتر خزائلی قرار می گیرد.
بسحاق پس از اخذ گواهینامه سال آخر دبستان به الیگودرز نقل مکان میکند. پس از دو سال ترک تحصیل در سال ۱۳۱۷ در دبیرستان سه کلاسه ی الیگودرز نام نویسی و در سال ۱۳۲۰ این دوره را به پایان می رساند.
در سال ۱۳۲۳ پس از ترک تحصیل دوباره، به اراک مراجعت و در آن شهر سکونت می گزیند. به سبب رها کردن درس از معافیت تحصیلی محروم می شود، علیرغم میل زیادش به کسب علم و دانش اندوزی از ثبت نام وی در کلاس چهارم دبیرستان خودداری می کنند.
علاقه به محیط علم و دانش و ناراحتی از عدم ثبت نام، باعث می شود که ماه ها به دبیرستان پهلوی آن زمان رفته و در گوشه ای نشسته یا در راهروهای دبیرستان قدم بزند.
اتفاق عجیبی وی را به محیط درسی باز می گرداند. قرار است که به سرپرستی دبیر ورزش وقت دبیرستان، مرحوم ابوالقاسم کاشانی نمایشی بر روی صحنه برود. یک از نقش های نمایش نقش خیام است که کسی از عهده ِ بازی آن بر نمی آید.
مرحوم کاشانی با شناختی که از ایشان داشته است ایفای نقش خیام را به وی محول می کند. بسحاق در اجرای این نقش در جشن روز چهارم آبان خوش می درخشد و این درخشش سبب می شود که مرحوم کاشانی برای ثبت نام وی در چهارم دبیرستان نزد رئیس دبیرستان روانشاد علیرضا میرهاشمی وساطت کند.
امیر حسین بسحاق پس از اتمام دوره ی دبیرستان چند سالی در اداره آمار عشایری لرستان انجام وطیفه می کند. در طی این سال ها به تقویت ذوق هنری خود در سرودن شعر نیز اهتمام می ورزد که حاصلش اشعار بسیاری است که موجود می باشد. وی در سال ۱۳۳۴ به مباشرت املاک آقایان فولادوند در منطقه ازنا منصوب می شود. دز سال ۱۳۵۹ از این کار دست کشیده و مجدداً به اراک بر می گردد.
از سال ۱۳۵۹ به بعد اوقات خود را صرف حضور در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی می نماید. شعرخوانی در نشست های اجتماعی، مراسم های مذهبی و اعیاد ملی و اسلامی از اموری است که در این سال ها توسط ایشان انجام شده است.
استاد امیر حسین بسحاق مجری برنامه های انجمن ادبی هنری قائم مقام
وی در سال ۱۳۶۴ به انجمن ادبی هنری قائم مقام ملحق و به دلیل توانمندی های هنری و مدیریتی اجرای برنامه های این انجمن را به عهده می گیرد.
سن بالا و ضغف در بینایی یکی از چشم های استاد امیر حسین بسحاق مانع حضور در انجمن نمی شود و ایشان علیرغم مشکلات جسمی سال ها به اداره امور انجمن می پردازد.
استاد امیر حسین بسحاق به دلیل احاطه به واژگان فارسی و ذوق شعری فوق العاده ، شاعری بدیهه سراست و در این زمینه تبحری به سزا و مثال زدنی دارد.
اغلب اعضای انجمن در خصوص این توانایی ایشان اظهار می دارند که در جلسانی با حضور تعداد کثیری از افراد ایشان شرح جلسه را باذکر نام افراد در قالب شعر بدیهه سروده و قرائت می کنند. شعرای جوان برای این پیشکسوت انجمن احترام ویژه ای قائل هستند.
او فرهیخته ای با تجربه و مردم شناس است، اطلاعات وسیع و ناشنیده ای درباره اوضاع و احوال منطققه لرستان و شخصیت های منطقه بویژه خوانین و مبارزین گذشته دارند.
وب سایت روزالیگودرز برای این شاعر توانمند آرزوی سلامت دارد.
در ادامه یکی از اشعار استاد امیر حسین بسحاق که به لهجه بختیاری سروده شده است آورده می شود.
سخنی با خدا به لهجه بختیاری
برای آشنایی با مشاهیر و بزرگان الیگودرز از صفحه مشاهیر الیگودرز دیدن فرمایید.
برای پیوستن به صفحه اینستاگرام روزالیگودرز بر روی لینک زیر کلیک کنید.
آماده سازی برای انتشار در وب سایت روزالیگودرز : رژان بسحاق
دانشجوی کارشناسی حقوق