خانه / درباره الیگودرز / تاریخ الیگودرز / مشاهیر و بزرگان الیگودرز / مهدی غضنفری استاد دانشگاه، رییس مدرسه حکمرانی دانشگاه شهید بهشتی و وزیر صنعت، معدن و تجارت

مهدی غضنفری استاد دانشگاه، رییس مدرسه حکمرانی دانشگاه شهید بهشتی و وزیر صنعت، معدن و تجارت

مهدی غضنفری یکی از مشاهیر الیگودرز است که می توان از او به عنوان محقق، پژوهشگر، سیاستمدار، نویسنده و استاد دانشگاه یاد کرد.

زندگینامه دکتر مهدی غضنفری توسط همشهری گرامی جناب آقای حجت انصاری و به درخواست وب سایت روزالیگودرز در اختیار قرار گرفت.

لازم به ذکر است که این متن به قلم مهندس سید علیرضا شجاعی یکی از دانشجویان و همکاران دکتر غضنفری تهیه شده است.

مهدی غضنفری یکی از مشاهیر الیگودرز

زندگینامه مهدی غضنفری

مهدی غضنفری در دوازدهم بهمن سال ۱۳۳۹ (مصادف با نیمه شعبان سال ۱۳۸۰ قمری) در یک خانوداه مذهبی در الیگودرز پا به عرصه وجود گذاشت. مادرش خانه‌دار و پدرش مغازه‌دار بود. والدینش اصالتا اهل خوانسار بودند، ولیکن در جریان داد و ستد کالا میان خوانسار و الیگودرز، بتدریج خانواده پدری او در الیگودرز اقامت گزیدند و او در همان شهر تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستانش را به انجام رساند.

تحصیلات ابتدایی را در دبستان ابتدایی نامجو سپری کرد که همواره از معلمان صدیق و سخت کوش آن دوران به نیکی یاد می‌کند. دوران راهنمایی را در مدرسه راهنمایی کوروش گذارند که در آنجا هم  همانند دوران دبستان، از محصلان ممتاز مدرسه به حساب می‌آمد.

سه سال اول دبیرستان را در دبیرستان امام خمینی (پهلوی آنزمان) در رشته ریاضی-فیزیک طی کرد و سال چهارم را در دبیرستان احمدیه در نارمک تهران در سال ۱۳۵۸ به اتمام رساند و همان سال در دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسی صنایع پذیرفته شد.

بعد از یک ترم، بدلیل شکل‌گیری انقلاب فرهنگی، دانشگاهها در سراسر کشور تعطیل شدند و او به جمع همرزمانش در شهر الیگودرز برگشت.

در سه سال حضور مجدد در شهر الیگودرز در کنار یاران و دوستان انقلابیش ایفای نقش می‌نمود. از جمله، او حدود یکسالی را بعنوان نیروی جهاد سازندگی به روستاها می‌رفت تا همچون دیگر دوستان دوران مبارزات، در آبادانی روستاهای محروم نقشی داشته باشد.

بعد از آن، با آغاز جنگ تحمیلی، جذب سپاه پاسداران شد و مدتی را در جبهه‌های حق علیه باطل سپری کرد. قبل از آغاز بکار مجدد  دانشگاهها، مدتی را نیز بعنوان معلم دبستان ابتدایی روستای جوزیر و سپس دبیر مدرسه راهنمای شهید رجایی به امر آموزش پرداخت.

الیگودرز یکی از شهرستان های استان لرستان با قدمتی بیش از ۷۰۰ سال است. این شهر روزگاری میزبان دراویش و زمانی به عنوان مرکز تولید گندم غرب کشور بوده است. برای آشنایی مختصر با فرهنگ، مردم و آداب شهرستان الیگودرز این مطلب را مطالعه فرمایید. نگاهی به شهرستان الیگودرز

بازگشت به دانشگاه و فعالیت های علمی

پس از بازگشت به دانشگاه برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۶۲، بطور همزمان همکاریش را با مرکز مشاوره تعمیرات و نگهداری در معاونت پشتیبانی سپاه پاسداران شروع کرد، که این همکاری تا پایان جنگ تحمیلی ادامه یافت.

در سال ۱۳۶۵ در مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شد و همان سال در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شد. با اتمام تحصیلات در این مقطع، در سال ۱۳۶۹ بعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت استخدام شد و سپس در پی قبولی در کنکور اعزام، برای طی دوره دکتری به سیدنی استرالیا رفت. با اتمام موفقیت‌آمیز این دوره در سال ۱۳۷۴ به دانشگاه برگشت و کار حرفه‌ایش را اغاز نمود.

حیطه فعالیتهای دکتر غضنفری پس از شروع تدریس در دانشگاه علم و صنعت بتدریج گسترده شد. او بطور همزمان همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی را آغاز کرد. در کنار فعالیتهای آموزشی بلندمدت دانشگاهی و کوتاه مدت صنعتی، مجددا فعالیتهای پژوهشی را آغاز کرد و پروژه‌های صنعتی بسیاری را مطالعه و یا مدیریت نمود.

بدین منظور او دوره‌های آموزشی و پژوهشی متعددی را برای شرکتهای خودروسازی، پتروشیمی، فولادی، سیمان و مواد غذایی برای بخش خصوصی و سازمانهای دولتی و نیز حوزه دفاع به انجام رساند.

ریاست دانشکده و وزارت 

مهدی غضنفری در سال ۱۳۸۰ با رای مستقیم همکارانش، برای پست ریاست دانشکده مهندسی صنایع انتخاب شد و پس از طی یک دوره طلایی مدیریت، در سال ۱۳۸۲ به سمت مدیر برنامه‌ریزی درسی دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب شد. با روی کار آمدن دولت دهم در سال ۱۳۸۴، دکتر غضنفری بعنوان معاون وزیر بازرگانی و رییس کل سازمان توسعه تجارت برگزیده شد.

موفقیتهای تحسین برانگیز او و همکارانش در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی و مدیریت بحرانهای ناشی از تحریمها، باعث شد در سال ۱۳۸۸ بعنوان وزیر بازرگانی دولت دهم به مجلس پیشنهاد شود. در سال ۱۳۹۰ طرح ادغام وزرات بازرگانی و وزارت صنایع و معادن با طراحی و پیگیری او و همکارانش به نتیجه رسید.

در همان سال بدلیل نقش موثرش در اجرای موفقیت‌آمیز طرح هدفمندی یارانه‌ها، کنترل بازار و پاسخگویی به نیازهای مردم، رییس جمهور او را برای کسب رای اعتماد بعنوان اولین وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور به مجلس پیشنهاد داد.

او تا سال ۱۳۹۲ یعنی تا پایان دوره دولت دهم در همین مسئولیت بود. تحریمهای سنگین و فلج‌کننده سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ به مدد کوشش همه همکاران دولت دهم و از جمله به دلیل طرحهای نوآورانه او در گروه‌بندی کالاهای وارداتی، ایجاد مرکز مبادله ارزی و ذخیره‌سازی گسترده کالاهای اساسی به شکست انجامید.

فعالیت های علمی و اجرایی

دکتر غضنفری در سالهای پس از دوران وزرات، کارش را در دانشگاه ادامه داد و در عین حال با قرار دادن تجربیات خود را در اختیار نهادهایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، آستان قدس رضوی، دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت و دانشگاه عالی دفاع ملی به کشور خدمت می‌کرد.

دانشگاه عالی دفاع ملی در سال ۱۳۹۷ بر اساس طرح تحقیقاتی او، مدرسه حکمرانی شهید بهشتی را برای آموزش حکمرانی در مقطع دکتری تاسیس کرد.

از این مدرسه بعنوان دارالفنون دوم کشورمان یاد می‌شود و هدفش ارتقا توانمندیهای بینشی، منشی و کُنشی حکمرانان کشور یعنی وزرا، معاونین وزرا، نمایندگان مجلس، استانداران و مدیران ارشد در قوه قضاییه و سایر نهادها بر اساس تجربیات ملی و بین‌المللی در سطح کلان می‌باشد.

دکتر غضنفری در سال ۱۳۹۷ یعنی از همان آغاز کار، بعنوان رییس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی منصوب شد.

شهرستان الیگودرز مانند سایر مناطق کشور مهد پرورش بزرگان و اندیشمندان صاحب نام است. وب سایت روزالیگودرز برای معرفی این بزرگان خلاصه ای از زندگینامه آنان را منتشر کرده است برای آشنایی با این بزرگان از بخش مشاهیر الیگودرز دیدن فرمایید.

تالیفات، مقالات و انجمن های علمی

از دکتر غضنفری تاکنون نزدیک به ده عنوان کتاب تخصصی بصورت تالیف و یا ترجمه منتشر شده است. همچنین او موفق شده تاکنون بیش از صد مقاله کنفرانسی و ژورنالی را تالیف نماید.

کتاب‌شناسی

  • مهدی غضنفری و سروش صغیری «سیستم‌های مدیریت تولید» انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۷۹
  • مهدی غضنفری رویکرد سیستماتیک الگوگیری انتشارات دانشگاه علم و صنعت ایران، ۱۳۸۱
  • مهدی غضنفری و زهره کاظمی، اصول و مبانی سیستم‌های خبره انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۲
  • مهدی غضنفری و فرناز شریعتی بیست کلید بهبود کارخانه،انتشارات سازمان مدیریت صنعتی، ۱۳۸۲
  • مهدی غضنفری و جمال ارکات شبکه‌های عصبی مصنوعی، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۳
  • مهدی غضنفری و محمود رضایی مقدمه‌ای بر تئوری مجموعه‌های فازی، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۵
  • مهدی غضنفری و مهدی فتح الله نگرشی جامع بر مدیریت زنجیره تأمین، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۹
  • مهدی غضنفری و سمیه علیزاده و بابک تیمور پورداده کاوی و کشف دانش،انتشارات دانشگاه علم و صنعت، ۱۳۸۴

بعلاوه بعنوان عضو هیئت موسس برخی از انجمنهای تخصصی همچون انجمن مهندسی صنایع، انجمن لجستیک ایران، انجمن کارآفرینی نوین، انجمن فرانچایز، انجمن بلاک‌چین ایران و امثال آن نقش ایفا نموده است.

در کنار فعالیتهای گسترده آموزشی و پژوهشی، هم اینک دکتر غضنفری با برخی از ژورنالهای تخصصی داخل کشور بعنوان عضو هیئت تحریریه و داور و با تعداد دیگری از ژورنالهای خارجی بعنوان داور مقالات همکاری می‌نماید.

این مطلب تکمیل شده است. چنانچه نظری دارید یا مطلب مستقلی در مورد مشاهیر الیگودرز دارید برایمان ارسال کنید تا با نام شما منتشر نماییم. برای ارتباط با وب سایت روزالیگودرز از لینک تماس با ما استفاده کنید.تماس با ما

درباره ی manager roozaligudarz

همچنین ببینید

زنده یاد حضرت آیت الله رضوی بربرودی الیگودرزی

 رونمایی از پوستر مراسم گرامیداشت حضرت آیت الله رضوی بربرودی الیگودرزی

 رونمایی از پوستر مراسم گرامیداشت حضرت آیت الله رضوی بربرودی الیگودرزی با حضور رئیس سازمان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.