الیگودرز بیشترین آمار بیکاری | نسخه درمان بیکاری در الیگودرز چیست؟
بیکاری مانند سایر چالش های زندگی شهری یکی از چالش هایی است که با شروع شهرنشینی آغاز شده است و در طول دوره حیات شهرها ادامه داشته و خواهد داشت. جوامع اجتماعی در دوره های مختلف برای رفع مشکل بیکاری تلاش کرده اند. یکی از آموخته های علمی و تجربی بشر در مواجهه با بیکاری این است که رفع معضل بیکاری راه حلی تک نسخه ای ندارد. بلکه باید با توجه و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف به مبارزه با بیکاری پرداخت. بیکاری الیگودرز و همینطور بیکاری در لرستان از چالش گذشته و به یک ابرچالش تبدیل شده است. جمعیت بیکار در شهرها و روستاهای مختلف لرستان به حدی است که سرریز آن در معابر عمومی برای هر تازهواردی حضور انبوه جمعیت در مراسم راهپیمایی را تداعی میکند.
در استان لرستان یافتن شغل به آرزوی دستنیافتنی تبدیل شده است. این معضل در تمام لرستان به چشم می خورد و در الیگودرز کمی متفاوت شده است. در الیگودرز حدود ۳۵۰۰ فارغ التحصیل ارشد و دکتری به شغل متناسب با تحصیل خویش دست نیافته اند.
بیکاری در سطح فارغ التحصیلان دانشگاهی سبب بروز بحرانهای متعدد در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، روانی و سیاسی خواهد شد. مبارزه اصولی با ابرچالش بیکاری که به بحران تبدیل شده است نیازمند یک مدیریت بحران عالمانه است که بر اساس راه حل های آمایش محور بتواند این بحران عظیم را مدیریت نماید.
بحران بیکاری الیگودرز با یک نسخه تک بعدی و در کوتاه مدت قابل حل نخواهد بود. برای فائق آمدن به بحران بیکاری و کاهش مخاطرات اجتماعی حاصل از آن لازمست عوامل قوای سه گانه(سازمان های دولتی، قوه قضائیه و نماینده مردم)، نهادهای عمومی (شهرداری و بانک ها)، بخش خصوصی و دانشگاه ها پا به عرصه مبارزه با این چالش بگذارند. چنانچه تمام سرمایه انسامی، مادی و معنوی الیگودرز با همدلی در کنار هم قرار گیرند می توانند بر این بحران غلبه کنند. پیش از وقوع چنین اتفاق مبارکی برخی از راهکارهای پیشنهادی کارشتاسان وب سایت روزالیگودرز در پی می آید.
حفظ مشاغلِ کسب و کارهای موجود
مهمترین بخش مشکل بیکاری ناشی مشکلات بنگاه ها، اخراج نیروی کار و تعدیل نیرو می باشد. هزینه بسیاری صرف ایجاد یک شغل در کسب و کارهای موجود شده است. برخی از صاحینظران اعتقاد دارند که برای ایجاد یک شغل بیش از ۷۰ میلیون تومان سرمایه گذاری لازمست. با توجه به این حجم از سرمایه گذاری برای ایجاد اشتغال جدید حفظ مشاغل موجود با حمایت از بنگاه های اقتصادی و جلوگیری از اخراج و تعدیل نیروی کار می تواند اولویت اساسی مدیران سازمان های حامی اشتغال باشد. یکی از صاحبنظران حوزه اقتصاد در خصوص توجه به کسب و کارها در جهت اشتغال گفته است:
سیاستگذاری معطوف به حفظ و صیانت از کسب و کارهای موجود و به تبع آن اشتغال موجود، راهبرد کلیدی کشور در برون رفت از وضعیت بیکاری اقتصاد میتواند قلمداد شود تا انباره و ذخیره بیکاری کشور به تدریج به حداقل برسد. به عبارتی اقتصاد ایران هم از بُعد جریان بیکاری و هم از بُعد انباشت مشکلاتی دارد که توجه همزمان را در سیاستگذاریها طلب می کند.
کاهش بروکراسی اداری و افزایش حامی اقتصادی
کمبود زیرساختهای توسعه اقتصادی
نسخه برون رفت از وضعیت بیکاری چیست؟
علاء الدین ازوجی دانش آموخته اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس و کارشناس اقتصادی اعتقاد دارد که برای برون رفت از وضعیت بیکاری، «استفاده از ظرفیت های موجود کسب و کارهای» اقتصاد برای افزایش تولید و ایجاد فرصت های شغلی جدید ترجیح بیشتری نسبت به «سیاست های ایجاد ظرفیت های جدید» دارد. هزینه اجتماعی «عدم استفاده از ظرفیتهای موجود» به مراتب نسبت به «عدم اتخاذ سیاستهای ایجاد ظرفیتهای جدید» کمتر نخواهد بود. ورود به این عرصه از سیاستگذاری، فضای کسب و کارهای موجود اقتصاد را بهتر و روشن تر خواهد ساخت و حتی راهنمای مناسبی برای فعالان بالقوه اقتصادی خواهد بود.
این مطلب در حال تکمیل شدن است چنانچه نظری در خصوص مطلب دارید یا میلب مستقلی در این خصوص دارید می توانید از طریق لینک زیر برایمان ارسال کنید.