این مقاله که به قلم دکتر محسن گلپایگانی نوشته شده است به تعاریف و گستره توسعه پایدار، توسعه پایدار شهری، ساختمان سبز؛ بررسی مزایای ساختمان های سبز در مقایسه با ساختمان های معمولی می پزدازد.
خلاصه
ساختمان به عنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی ایران رابطه مستقیمی با توسعه پایدار کشور دارد.
ساخت وساز پایدار (Sustainable Construction) به مجموعهای از روشها اطلاق میشود که در طول چرخه عمر ساختمان، از طراحی تا تخریب، کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند و در عین حال از نظر اقتصادی مقرون به صرفه و از نظر اجتماعی قابل قبول باشد.
در ایران، با وجود پیشینه غنی معماری سنتی مبتنی بر اصول پایداری (مانند بادگیرها و قناتها)، رویکردهای مدرن ساخت وساز اغلب فاقد ملاحظات زیست محیطی هستند. با توجه به اینکه صنعت ساختمان دارای اثرات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی قابل ملاحظه ای در همه جوامع دارد و به عنوان یکی از خروجی های کلیدی صنعت ساخت و ساز، تا حد زیادی این اثرات را در طول عمر خود منعکس می کنند، بنا بر این از دیدگاه توسعه پایدار اهمیت بسیاری دارد.
ساخت وساز پایدار به دنبال کاهش اتلاف انرژی، بکارگیری استاندارهای زیست محیطی، افزایش بهره وری انرژی، کاهش هزینه ها، افزایش سودآوری و بهبود کیفیت زندگی است. با توجه به افزایش جمعیت، رشد سریع شهرنشینی ،مصرف بالای منابع انرژی، م صنعت حدودیت منابع طبیعی و آلودگیهای محیط زیستی، حرکت به سمت ساختوساز پایدار ضروری است،
امروزه کاربرد مفاهیم پایداری و اهداف توسعه پایدار در جهت کاهش اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست درصنعت ساختمان، مبحثی به نام ساخت و ساز پایدار و ساختمان سبز را به وجود آورده است.
این مقاله به تعاریف و گستره توسعه پایدار، توسعه پایدار شهری، ساختمان سبز؛ بررسی مزایای ساختمان های سبز در مقایسه با ساختمان های معمولی و روش های مختلف برای رسیدن به ساختمان های سبز می پردازد. و ضمن توجه به عملکرد های اجتماعی و اقتصادی ساختمان های سبز به بررسی چالشها و فرصتهای توسعه پایدار صنعت ساختمان در ایران میپردازد و راهکارهایی برای بهبود این روند را ارائه میدهد.
این مقاله در ۲۲ صفحه نگارش یافته است که متن کامل فایل پی دی اف از لینک زیر قابل دربافت است:
توسعه پایدار صنعت ساختمان در ایران – چالشها و فرصتها

برای پیوستن به صفحه اینستاگرام روزالیگودرز بر روی لینک زیر کلیک کنید.
آماده سازی برای انتشار در وب سایت روزالیگودرز : برزین بسحاق