محمدعلی اسلامی ندوشن، ادیب و پژوهشگر پیشکسوت ایرانی در سن ۹۷ سالگی درگذشت.
محمدعلی اسلامی ندوشن ( ۳ شهریور ۱۳۰۳ – ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ ) شاعر، منتقد، نویسنده، مترجم، حقوقدان و پژوهشگر ایرانی بود. وی تحصیل کرده رشته حقوق بینالملل از فرانسه بود و پس از بازگشت به ایران، ابتدا به عنوان قاضی در دادگستری مشغول شد اما پس از مدتی به دعوت فضلالله رضا به دانشگاه تهران رفت.
من اینجا دیر ماندم، دور ماندم
به زنجیر امید ناسرانجام
تو بودی، من نبودم
اگرچه جان عزیز است، و مرگ نادلخواه، با این حال چیزی فراتر از مرگ و زندگی هست، یعنی جستوجوی نوعی معنا در زندگی، و آن این است که «شرف» آلوده نشود. از میانِ مواهبی که به انسان بخشیده شده، «نام» بالاترین است، و نام عبارت از آن است که شخص آنچه را که «جوهرِ زندگی» میشناسد، در حفظ آن تا پای جان بایستد. (محمدعلی اسلامی ندوشن)
وب سایت روزالیگودرز فقدان جانکاه استاد محمد علی اسلامی ندوشن را به ایران و حوزه ایران فرهنگی تسلیت می گوید.
در زیر نگاهی به یکی از آثار استاد به نام نامه نامور داریم که توسط سیدمحمدرضا رضوی(از همشهریان الیگودرزی) در قالب یک اثر صوتی با نام آوای نامورنامه خوانش و به جامعه عرضه شده است.
استاد اسلامی نُدوشَن از جمله پرکارترین ادبا و محققان معاصر ایران بود و با علاوه بر تألیف کتاب به ترجمه آثار غیرایرانی به زبان فارسی از جمله آثاری دربارهٔ ادبیات و فرهنگ ایران پرداخته است. از وی بیش از ۷۰ اثر تألیف و ترجمه و صدها مقاله باقی مانده است. یکی از آثار مهم ایشان گزیده و خلاصه شاهنامه فردوسی است که در سال ۱۳۷۰ با نام نامه نامور منتشر گردیده است.
سید محمدزضا رضوی آوای نامورنامه را بر اساس نامه نامور و با اجازه زنده یاد دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن در قالب شنیداری تولید نموده است. این اثر با موسیقی همراه است و موسیقی آن را جناب پیمان پورشکیبایی کار کرده است.
استاد سید محمدرضا رضوی در مورد اسـتاد بـزرگ شـاهنامه دکتر محمدعلـی اسلامی ندوشـن چنین گفته اند:
متـن نامه نامور، شـاهنامه حکیـم ابوالقاسـم فردوسـی اسـت کـه البته نه همـه آن کتـاب ارجمند، بلکه خلاصه و گزیدهای از آن اسـت کـه اسـتاد بـزرگ شـاهنامه در روزگار مـا، جنـاب آقـای دکتر محمدعلـی اسلامی ندوشـن از متن تصحیح شـده شـاهنامه آقـای دکتـر جلال خالقـی مطلـق و مقـداری از آن راهـم از شـاهنامه تصحیـح مسـکو برگزیـده و نـام نامـه َ نامـور بـر آن نهادهانـد، اسـتاد ایـن نـام را از خـود شـاهنامه گرفتهانـد.
چــوایـن نـامـورنـامـه آمـد بــه بُن
زمـن روی گیتـی شـود َ پـرس ُـخـن
نـمـیـرم ازآن پـس کـه مـن زنـدهام
کــه تـخــم سخـن را پــراکنـدهام
هر آنکس که دارد هُشُ و رای و دین
پـس ازمـرگ بـر مـن کنـد آفـریـن
برای پیوستن به صفحه اینستاگرام روزالیگودرز بر روی لینک زیر کلیک کنید.
آماده سازی برای انتشار در وب سایت روزالیگودرز : برزین بسحاق