به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از میراث آریا ، زهرا بهاروند معاون میراث فرهنگی استان در این خصوص گفت: «اعتبار هزینه شده برای انجام این مرمت بیش از ۵۰۰ میلیون ریال بوده که از محل اعتبارات استانی تأمینشده است.»
او با اشاره به اینکه این فصل از مرمت قلعه باجول خردادماه سال جاری آغازشده افزود: «عملیات مرمتی این فصل از مرمت شامل اجرا و مرمت سردر ورودی بنا، ساخت و نصب در و پنجره و اجرای بخشی از اندود است.»
قلعه باجول که در ۳۵ کیلومتری شرق الیگودرز و در روستای آب باریک این شهرستان واقعشده متعلق به دوره قاجار بوده و سال ۸۹ به شماره ۴۳۵۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.قلعه باجول یا قلعه ناکام در برج مدور آجری، ایوانی با دو ستون سنگی، نقش برجستههای شکار، گل و گلدان، رخت و صحنه شکارشیر توسط اژدها از ویژگیهای منحصر به فرد این بنای تاریخی است. این بنا هماکنون در شرایط بسیار بدی قرار دارد به دلیل توجه کم به این بنا هماکنون اکثر نقاط قلعه را زباله فراگرفته و درمحوطه آن گیاهانی روییدهاند که ارتفاع آنها به ۴۰۰ سانتیمتر میرسد و هم چنین برخی از دیوارهای داخلی قلعه در حال تخریب است.
مصالح این بنا غالبا آجرهای پخته مکعبی شکل ۱۵در ۱۵ ومصالح سقف نیز تیرهای چوبی و الوار است. شکل بنا به صورت چهار گوش که در ضلع شمالی آن خاننشین و محل زندگی ارباب بوده است.
در ضلع غربی درب اصلی مخصوص ورود خان و مهمانهای ویژه بوده و مطبخ و انبار علوفه قرار دارد و در اضلاع جنوب و شرق دربهایی مشاهده میشود که به روایت بزرگان محل و مطلعین مخصوص ورود خدمه و حیوانات و… بوده است.
حیاط این بنا مستطیل شکل و به وسیله یک حوض سنگی مزین شده و کف آن به وسیله آجرهای مکعبی شکل فرش شده است.
در ایوان آن ۲ ستون استوانهای سنگی به قطر ۴۰ سانتیمتر و ارتفاع ۱۸۰ سانتیمتر بکار رفته و در پیشانی زیرین ایوان و به طول ایوان به ارتفاع ۸۰ سانتیمتر به وسیله سنگی با اشکال گل و گیاه و صحنههای شکار تزیین شده که نشانه لطافت روحی و سلحشوری مردمان منطقه بوده است.
این بنا در سال 89 به شماره 4353 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.