خانه / شاهنامه خوانان الیگودرزی / آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری با خوانش استاد سیدمحمدرضا رضوی

آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری با خوانش استاد سیدمحمدرضا رضوی

آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری اثری ماندگار است که با بیانی شیوا توسط سیدمحمدرضا رضوی با خوانش صحیح داستان‌های شاهنامه و متن گزیدة آن خلق شده است.

پی افکندم از نظم کاخی بلند
که از باد و باران نیابد گزند
نمیرم از این پس که من زنده‌ام
که تخم سخن من پراگنده‌ام

آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری
هر روز که می‌گذرد، بزرگی و شکوه شاهنامة حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی بیش از پیش آشکار می‌‌شود.

شاید خوانندگان گرامی ندانند که نامورنامة باستان یا همان شاهنامة فردوسی، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در سال‌ها و حتی دهه‌های پیشین بوده است.

نه فقط متن و سروده‌ها، به پژوهش و ویرایش بزرگترین و بهترین نویسندگان و ادب پژوهان ایرانی و خارجی، پیاپی به چاپ رسیده است، که تک‌نگاری‌ها، داستان‌های جداگانه، گزارش و بررسی و سنجش ادبی و زبان پژوهی و اسطوره شناختی در کنار وجوه تاریخی این نامة بزرگ، چنان سرشار و پربار بوده که باور کردن آن برای بسیاری از ناشران و نویسندگان نیز شگفت‌آور است.

باری، شاهنامه آکنده از راستی و دانش و داد و پایمردی و اخلاق است و هرچه پراکنده، جز دهش و بزرگی و شکوه و دادگری نبوده است.

برخی بر این گمانند که شاهنامه، گزارش زیست و نبرد و آرزوهای پادشاهان دیرینه بوده است. اما آگاهان و آشنایان با این اثر بزرگ می‌دانند که شرح سلسله‌ها و گزارش حضور پادشاهان اساطیری یا باستانی، فقط پوسته و پوستین این رسالة بزرگ و بی‌همتاست.

شاهنامه گزارش پیدایی، پویایی و پایداری یک ملّت در طول هزاره‌هاست. ما، میهن سده‌ها نیستیم، ما گوهر هزاره‌هاییم و این بهای سنگینی برای ما به همراه داشته است.

سنّت و سنگینی بار این همه تاریخ و آداب و باورها، افسانه‌ها و اساطیر و داستانها، فرهنگ و دانش و ادبیات، اخلاق و انصاف و جوانمردی، جنگ و پیروزی و شکست… هیچ ملّتی به قدر ما طاقت ماندگاری در سختی‌ها و درآویختن با اهریمن و دیوها و نابخردان و نابکاران را نداشته است.

ایران، تنها‌ترین و سترگ‌ترین افسانة تاریخ، و تنها واقعیت بازمانده از ژرفای اساطیر است.
سخن از انتشار و استقبال گسترده از چاپ‌ها و رویکردهای پژوهش در شاهنامه به میان آمد.

به این نکته باید اشاره کنم که خواندن شاهنامه بسیار دشوار است و ما که خود، اهل ادب و خواندن شاهنامه و آثار کلاسیک ادبی دیرینه بوده‌ایم، می‌دانیم که چه رنجی در طول تمام دوره‌های کارشناسی تا دکتری برای فهم و گزارش و حتی خوانش شاهنامه باید کشیده شود.

شاهنامه از سخت‌ترین و مهم‌ترین متون تاریخ ادب و فرهنگ ماست و هرچه می‌گذرد نیاز بدان و آشنایی با آن، برای تک‌تک فرزندان ما، اهمیت افزونتری پیدا می‌کند.

سه گانه ی اسطوره ها و پهلوان سیستانی، دهقان زاده، حکیم خوش ذوق و وطن پرست باژی و دلاورمردان شاهنامه خوان و شاهنامه دوست قوم لُر(بختیاری و لرستانی) بر پایداری زبان پارسی تاثیر بسیار داشته اند. برای مشاهده ادامه مطلب بر روی لینک کلیک کنید. شاهنامه، قوم لر و بزرگداشت حکیم فرزانه توس ابوالقاسم فردوسی

از گذشته‌های دیر و دور، نقّالان و گزارشگران شاهنامه، با خواندن آن، و ادیبان و بزرگان با نگارش و بازنویسی و استشهاد به اشعار شاهنامه، بر ضرورت آموزش آن کتاب پایه و این پایة بزرگ زبان و ادب و فرهنگ و یاورهای ایرانیان پای می‌فشرده‌اند.

در سال‌های اخیر، امکانات فراوانی برای گزارش و خوانش شاهنامه پدید آمده و حتی کانال‌های مجازی و شبکه‌های ویژة شاهنامه‌خوانی و تدریس و آموزش سروده‌های استاد فردوسی به وجود آمده اند.

به ویژه آن که گزارش یا تصحیح استاد فروتن و فرزانة فرهنگ ایران، دکتر جلال خالقی مطلق، نقشی یگانه در این عرصه ایفا کرده و فرهنگ معاصر میهن ما را بدان سربلند نموده است.

آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری

آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری  آخرین کوشش از این نمونه کارها و آزمون‌های مربوط به شاهنامه است.

شاهنامه گزاری و گزارش شنیداری سروده‌های فردوسی، به بیان گرم و گیرای سیدمحمدرضا رضوی، همراه با موسیقی پخته و عالی پیمان پورشکیبایی و گروه نوازندگان همراه وی، اثری ممتاز و بسیار شیوا را در پیرامون شاهنامة فردوسی خلق کرده و در اختیار هموطنان ما قرار داده است.

این اثر که همراه با توضیحاتی، توسط نشر «آ»، ضبط و تکثیر شده، فشرده‌ای است که ۶۰ ساعت خوانش صحیح داستان‌های شاهنامه و متن گزیدة آن را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.
«آوای نامورنامه» را دانشمند نامدار و ادیب یگانه دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن نظارت بر این متن و خوانش، و صحّت آن را کتباً در مقدمة کتاب گواهی کرده‌اند و همین مزیّت برای اعتبار بخشیدن به صحت علمی آوای نامورنامه کفایت می‌کند.

شنیدن و خواندن شاهنامه، بخشی از سنّت هزار سالة نقالی و شاهنامه خوانی پارسی زبانان بوده و هست اما در ادوار اخیر، خوانش صحیح براساس بهترین نسخه‌ها، همراه با گزارش و آموزش درست خوانی در دانشگاه‌ها نیز بر غنای این سنّت هزاره‌ای افزوده است.

دکتر محمّدعلی اسلامی ندوشن در مورد توجه به فردوسی و شاهنامه در جامعه ایران مطلبی نوشته  و نکات جالبی را مطرح کرده اند. پیشنهاد می کنم مطلب عجم زنده کردم بدین پارسی – تحقیق شاهنامه یا فردوسی را مطالعه فرمایید.

خالق آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری

سیدمحمدرضا رضوی، متولد ۱۳۳۹، کارشناس ارشد زبان و ادبیات پارسی است که بیشتر سال‌های عمر را به تدریس و پژوهش ادبیات میهن، به ویژه شاهنامه گذرانده است.

او برای تدوین و تألیف شاهنامه شنیداری یا آوای نامورنامه، حدود دوازده سال پژوهیده و کوشیده است. در کتابچة راهنمای این لوح فشرده، دربارة کم و کیف زندگی و کارهای او و موسیقی‌دانان و همراهان پژوهشی و هنری و فنی این اثر توضیح داده شده است.

شاهنامه، سند هویت و شناسنامة ایران و ایرانی است. تا زمانی که فرزندان ما بتوانند این اثر و آرمان‌های بلند فردوسی بزرگ را بخوانند و دریابند، میهن و سرزمین و فرهنگ و اخلاق و ارزش‌های ما سربلند و محفوظ خواهد بود.

 

آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری سیدمحمدرضا رضوی

سیدمحمدرضا رضوی خالق آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری

مشخصات و نحوه تهیه کتاب صوتی شاهنامه فردوسی (آوای نامورنامه یا شاهنامة شنیداری)

60 ساعت شاهنامه خوانی حماسی، دقیق و اصولی استاد سید محمدرضا رضوی

به تایید و تشویق و اجازه استاد دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن از روی کتاب نامه نامور ایشان.

با آهنگسازی، انتخاب موسیقی و افکت گذاری، میکس و مسترینگ استاد پیمان پورشکیبایی در استودیو گرزمان.

با همکاری نشر آ به مدیریت دکتر علی بخت آزاد و گروه فرهنگی هنری گرزمان.

جهت تهیه اثر به وب سایت آوای نامورنامه مراجعه فرمایید.

درباره ی manager roozaligudarz

همچنین ببینید

کیخسرو دهقانی

زندگی نامه کیخسرو دهقانی شاهنامه خوان مطرح کشور

هنر شاهنامه خوانی در میان قوم لر و ایل بختیاری جایگاه ویژه ای دارد. هنرمندان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.