خانه / یادداشت / نگاهی به خطوط دسترسی اینترنت و تفاوت ۲ روش adsl و vdsl

نگاهی به خطوط دسترسی اینترنت و تفاوت ۲ روش adsl و vdsl

تغییر خطوط دسترسی اینترنت ADSL به VDSL در ایران و توسط شرکت مخابرات فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کرده است.

در فناوری های دیجیتال یک سال و دوسال معادل یک عصر تاریخی است و در طی این عصر تاریخی پروژه های مختلفی منسوخ و پروژه های جایگزینی ظهور خواهد کرد. 

نگاهی به خطوط دسترسی اینترنت و تفاوت بین adsl و vdsl

در این مطلب  نگاهی به این سیر چند ساله خواهیم داشت و سپس adsl و vdsl  را به صورت کامل تشریح خواهیم کرد.

اظهارات معاون مخابرات تهران سال ۱۳۹۵

سال ۱۳۹۵ کامران کاظمی؛ معاون مخابرات تهران در اظهارنظری اعلام کرد «با توجه  به منسوخ شدن خدمات ADSL جدیدترین روش فعلی اینترنت پرسرعت به مشترکان خانگی با مصرف خاص VDSL است که تا سرعت ۷۰ مگابیت را ارائه می‌کند»

ایشان در حاشیه نمایشگاه الکامپ این سخنان را اظهار داشته بود.

آقای کاظمی همچنین اظهار داشت: علی‌رغم منسوخ شدن تکنولوژی ADSL، سرویس VDSL هنوز در جهان به عنوان راهکاری کم‌هزینه و گذرا استفاده می‌شود و منسوخ‌شده نیست، اما یک سرویس گذراست و روند جهانی ارائه سرویس اینترنت روی فیبر نوری است.

اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال ۱۳۹۷ درباره خطوط دسترسی اینترنت

اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال 1397

ارائه سرویس vdsl در هاله ای از ابهام بود تا اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری روز اول نمایشگاه الکامپ در سال ۱۳۹۷ جزئیاتی از تبدیل ADSL به VDSL کاربران خانگی را تشریح کرد.

 

یکی از موضوعات اصلی مورد سؤال خبرنگاران در این نشست، طرح تبدیل ADSL خانگی به VDSL با سرعت چهار برابر بود. یک روز پیش از نمایشگاه الکامپ آذری جهرمی در توییتی به‌عنوان خبر این موضوع را مطرح کرد. وزیر ارتباطات در توییتی نوشته بود که کاربران خانگی می‌توانند به‌راحتی اینترنت خانگی ADSL خود را به VDSL تبدیل کنند که سرعتی چهاربرابر خواهد داشت.

این روزها پرسش هایی مطرح می شود که رسانه های اجتماعی یا وب سایت، کدام برای کسب و کار ما (ارائه محصول یا خدمات)  مناسب تر است؟ وب سایت روزالیگودرز به بررسی این موضوع پرداخته است. برای مطالعه مطلب کلیک کنید. رسانه های اجتماعی یا وب سایت کدامیک برای کسب و کار مناسب است؟

اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال ۱۳۹۹

اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال 1399

اجرای عملیاتی این پروژه تا سال ۱۳۹۹ به درازا کشید تا اینکه روز یکشنبه ۱۰ فروردین محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات با انتشار توییتی از عزم این وزارتخانه برای افزایش سرعت اینترنت خانگی خبر داد. جهرمی در توییت خود وعده داد که سرعت اینترنت خانگی را حداقل چهار برابر می کند.

جهرمی در توییت خود چنین آورده است:

فارغ از اینکه این بار واقعاً پروژه انجام خواهد شد یا نه،  در زیر تفاوت میان اینترنت ADSL و VDSL تشریح شده است.

برخی VDSL را با اینترنت فیبرنوری (UFB) اشتباه می‌گیرند و تصور می‌کنند VDSL همان فیبرنوری است. در این مطلب به شما می‌گوییم تفاوت میان اینترنت ADSL و اینترنت VDSL چیست و برای استفاده از هر کدام نیاز به چه دستگاه‌هایی دارید.

اینترنت ADSL

عبارت ADSL مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line (شاید: خط نامتقارن اشتراک دیجیتال )و یکی از فناوری‌های زیرشاخه اتصال‌های DSL است. این فناوری امکان ارسال داده های دیجیتال را از طریق خطوط مسی که بر روی آنها اطلاعات صدا به صورت آنالوگ ارسال می شد را فراهم می کند.

ADSL جزو قدیمی‌ترین سرویس‌های اینترنت در جهان به شمار می‌رود که با استفاده از خطوط تلفن معمولی بدون ایجاد مزاحمت برای تماس‌های صوتی؛ اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم شما می‌آورد.

در ADSL، از زوج‌سیم‌های (Twisted pair) خطِ تلفن مشترکان استفاده می‌شود. اگر چه این خطوط، پهنای باند چندانی ندارند، می‌توان با آن‌ها سیگنال صدا را در کنار سیگنال اطلاعات (Data) انتقال داد. تنها ۴KHz از پهنای باند خط تلفن برای انتقال صدا کافی است.

در ADSL سرعت دریافت داده‌ها بیشتر از ارسال است و به همین دلیل این خط نامتقارن است. ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت از ADSL به عنوان روشی مطمئن برای انتقال داده استفاده می‌کنند.

مزیت خطوط دسترسی اینترنت ADSL در این است که نیازی به کابل‌کشی و نصب خطوط جدید نیست و روی همان خط تلفن هر خانه می‌تواند یک اتصال اینترنت ADSL برقرار کرد. احتمالا تمامی شما از اینترنت ADSL استفاده کرده و حتا با همین نوع اینترنت دارید این مطلب را می‌خوانید.

اینترنت ADSL ارزان و نسبت به انواع دیگر خطوط دسترسی اینترنت باندپهن در دسترس‌ و راه‌اندازی سریع و ساده‌تری دارد اما سرعت دانلود روی آن حداکثر به ۲۴ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

سرعت آپلود بسیار محدودتر از سرعت دانلود و در حدود یک یا دو مگابیت است. سیم‌های تلفن، فاصله خانه شما از مرکز مخابرات، بستر خطوط تلفن شهری و پارامترهای دیگر روی سرعت و کیفیت اینترنت ADSL تاثیرگذار هستند.

خطوط دسترسی اینترنت +ADSL۲ نسل جدیدی از اینترنت ADSL است و برای افرادی که در فاصله بسیار نزدیک به مرکز مخابراتی یا تجهیزات سرویس‌دهنده اینترنت قرار دارند؛ مناسب است.  افرادی که به سرویس‌دهنده یا مرکز مخابراتی نزدیک‌تر یا Upstream هستند؛ سرعت و کیفیت اینترنت بیشتری نسبت به افراد Downstream دارند.

خطوط دسترسی اینترنت VDSL

عبارت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line (خط اشتراک دیجیتال با نرخ انتقال بسیار بالا) و نسل جدیدی از فناوری DSL بر روی بسترهای کابل‌های شبکه است.

پس؛ اولین تفاوت خطوط دسترسی اینترنت ADSL با VDSL این است که اولی از خطوط تلفن ثابت شهری برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند در حالی که خطوط دسترسی اینترنت VDSL بر بسترهای کابل است و نیاز به کابل‌کشی و نصب کابل شبکه جداگانه از مرکز مخابرات تا دم در خانه شما دارد.

سرعت دانلود روی خطوط دسترسی اینترنت VDSL نزدیک به ۵ برابر سرعت دانلود ADSL است و به مرز ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه (برخی استاندارد +VDSL۲) می‌رسد.

سرعت آپلود VDSL نیز ۱۰ برابر ADSL می‌شود و به مرز ۱۰۰ مگابیت می‌رسد. VDSL از کابل‌های مسی استفاده می‌کند و باندهای فرکانسی آن از ۱۲ کیلوهرتز تا ۳۵ کیلوهرتز است.

تکنیک استفاده شده در خطوط دسترسی اینترنت VDSL این است که سعی می‌کند از نزدیک‌ترین کافوی نوری (صندوق توزیع خطوط مشترکین که ورودی آن فیبرنوری و خروجی آن کابل مسی است) به مشترک سرویس‌دهی انجام شود.

بنابراین؛ در VDSL دیگر بحث Upstream و Downstream وجود ندارد و تمامی مشترکان یک سرعت اینترنت را دریافت می‌کنند. البته، در اینجا باز هم بحث کیفیت کابل‌های مسی و تداخل روی سرعت اینترنت تاثیرگذار است.

مودم ADSL با مودم VDSL متفاوت است و روی VDSL می‌توان سرویس‌های ارزش‌افزوده‌‌ای مانند خطوط تلفن SIP (تلفن بر بستر اینترنت)، ویدیو کنفرانس، IP-TV و غیره نیز عرضه کرد.

بنابراین؛ اگر یک اینترنت پر سرعت نسبت به ADSL روی بسترهای کابلی می‌خواهید؛ بهتر است به سراغ خطوط دسترسی اینترنتVDSL بروید. در اینترنت VDSL نیازی نیست که شما کار خاصی بکنید و شرکت مخابرات وظیفه کابل‌کشی‌ها را برعهده دارد. کاربر فقط باید یک خط تلفن ثابت و یک مودم VDSL خریداری کند.

منابع:

shabakeh-mag.com

shahbakech.com

zoomit.ir

 

منوچهر بسحاق  کارشناس دیجیتال مارکتینگ 

منوچهر بسحاق

کارشناس دیجیتال مارکتینگ

درباره ی manager roozaligudarz

همچنین ببینید

کاربرد هوش مصنوعی در آموزش منتشر شد - روزالیگودرز

کتاب کاربرد هوش مصنوعی در آموزش منتشر شد

کتاب کاربرد هوش مصنوعی در آموزش به قلم مقداد خردمند در ۲۱۸ صفحه و هشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.