زنده یاد استاد محمود گودرزی قاضی، نویسنده و محقق اهل الیگودرز است که به مردم داری و عرفان شهره است.
آنچه در پی می آید مختصری از زندگینامه زنده یاد محمود گودرزی قاضی، نویسنده، حافظ شناس و مولانا شناس الیگودرزی است که به درخواست وب سایت روزالیگودرز و توسط فرزند ایشان دکتر سیامک گودرزی ارسال شده است.
تولد و تحصیلات
استاد مرحوم محمود گودرزی فرزند علی پناه متولد و اهل الیگودرز پس از پایان تحصیلات دبیرستانی در رشته علوم انسانی و ادامه تحصیلات در مقطع کاردانی تربیت معلم به مدت ۵ سال به حرفه معلمی مشغول بوده و سپس در رشته حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد و پس از اتمام تحصیلات بعنوان دادرسی دادگاه های اهواز مشغول به کار گردید.
مبارزه پیش از انقلاب پنجاه و هفت
در هنگام تحصیلات مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی داشته و چندین بار توسط ساواک مورد احضار و مواخذه قرار گرفت. در سال ۱۳۵۴ بدلیل عدم رضایت از سیستم و در گیری با مقامات از دادگستری استعفا داده و مشغول به وکالت گردید.
اشتغال به قضاوت
در سال ۱۳۵۷ و با پیروزی انقلاب اسلامی از طرف شهید بهشتی دعوت به کار گردید و بعنوان بازپرس انقلاب خرمشهر مشغول به کار گردید و پس از آن به سمت های مختلف قضایی از جمله ریاست دادگستری شهرستان الیگودرز، ریاست دادگاه خانواده اصفهان ، ریاست محاکم کیفری اصفهان و رئیس یکی از شعب تجدید نظر استان اصفهان منصوب شد.
زندگی ابدی
به دلیل علاقه وافر و ذوق ادبی، ایشان همواره با مطالعات خیلی عمیق در زمینه زبان و ادبیات عرب ، زبان و ادبیات فارسی ،مولانا و حافظ شناسی و سایر تحقیقات و مطالعات توانست به یک صاحب نظر در زمینه حافظ و مولانا تبدیل و مقالات متعددی به چاپ برساند.
از جمله کتابهای چاپ شده ایشان کتاب آئین استنباط در حقوق اسلامی ،کتاب حافظ از دیدگاه فنون بلاغی . کتاب نور واحد ،مقایسه تطبیقی اشعار حافظ و مولانا به رشته تقریر در آورد که کتابهای اول و دوم به چاپ رسیده و کتاب سوم در حال جمع آوری تحریرات می باشد.
زندگی ادبی و کاری و اجتماعی مرحوم محمود گودرزی برای استادان و همکاران سرلوحه بود و ایشان همواره بعنوان فردی عارف از دنیا گذشته و مردم دارشناخته شده است.
کتاب شناسی
آئین استنباط در حقوق اسلامی
حافظ از دیدگاه فنون بلاغی
کتاب حافظ از دیدگاه فنون بلاغی از چنان وزنی در بین شارحین و حافظ شناسان برخوردار است که مرکز حافظ شناسی مستقر در شیراز در وب سایت کرسی پژوهشی حافظ این اثر را در کنار آثار بزرگ دیگر معرفی کرده است.
مرکز حافظ شناسی، با نظر به اهداف و برنامههای پژوهشی، مجموعهای ارزشمند از اسناد، نسخههای چاپی دیوان، ترجمهها و شروح معتبر شعر حافظ، کتابهای تحقیقی، مقالهها، سخنرانیها، گزارشها و نرمافزارهای رایانهای فراهم آمده است.
نور واحد ،مقایسه تطبیقی اشعار حافظ و مولانا
این کتاب در مرحله آماده سازی است
برای آشنایی با سایر مشاهیر الیگودرز بر روی لینک زیر کلیک کنید: