روز شادباش نویسی و امید روز ۶ فروردین است؛ آنگونه که خون جسم آدمی را زنده نگه میدارد امید و شادی مایه زندگی روح آدمی است.
نوروز ایران باستان
نوروز نخستین روز سال خورشیدی ایرانی برابر با یکم فروردین ماه، جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهنترین جشنهای به جا مانده از دوران ایران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز هم مردم مناطق گوناگون فلات ایران، نوروز را جشن میگیرند. زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است که امروزه به آن برابری بهاری میگویند.
نوروز در سایر کشورها
نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب میشود و در برخی دیگر از کشورها یعنی تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، سوریه، عراق، گرجستان، جمهوری آذربایجان، آلبانی، چین، ترکیه، ترکمنستان، هند، پاکستان و ازبکستان تعطیل رسمی است و مردمان آن جشن را برپا میکنند.
نوروز میراث اقوام
نوروز به عنوان یک جشن قدیمی و کهن از اقوام متعددی در منطقه به ارث رسیدهاست و با رنگ و انگ ویژه، شناسنامه ایرانی به خود گرفته و از آن به عنوان نماد پیوندگر افراد و اقوام ایرانی و ملت ایران یاد میشود. ایرانیان نوروز را آغازگر رستاخیز طبیعت، گاه رویش و زایش باغ و بوستان میدانند و بر این باور هستند که در نوروز، همزمان با طبیعت، باید روزگار نو و جدیدی را با روان و نگرش نو، در تنپوش تازه ای آغاز کنند.
نوروز، با عنوان رسمی «روز بین المللی نوروز»، توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشر به ثبت جهانی رسیده است. این روز همچنین یکی از روزهای مقدس و اعیاد مذهبی ادیان ایرانی نیز به شمار می رود.
نوروز و سازمان ملل
بنا به پیشنهاد جمهوری آذربایجان، مجمع عمومی سازمان ملل روز نوروز، با ریشهی ایرانی را در تقویم خود جای داد.
در متن به تصویب رسیده ۴ اسفند ۱۳۸۸ (۲۳ فوریه ۲۰۱۰) توسط مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز، ۲۱ ماه مارس جشنی با ریشه ایرانی که قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد و امروزه بیش از ۳۰۰میلیون نفر آن را جشن میگیرند توصیف شدهاست.
پیش از آن در تاریخ ۸ مهر ۱۳۸۸ خورشیدی، نوروز به پیشنهاد ازبکستان توسط سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، به عنوان میراث معنوی، به ثبت جهانی رسیده بود.در ۷ فروردین ۱۳۸۹ نخستین دورهی جشن جهانی نوروز در تهران برگزار شد و این شهر به عنوان «دبیرخانهی نوروز» شناخته شد.
این روزها که به دلیل گسترش کرونا در قرنطینه هستیم باید با خلاقیت اوقاتمان را طوری بگذرانیم که پس از کرونا تاسف نخوریم. برای بازدید مجازی از آثار طبیعی و باستانی الیگودرز و لرستان مطلب سفر مجازی به ۴۴ اثر زیبا از جاذبه های گردشگری لرستان و الیگودرز را ببینید
روز شادباش نویسی
این درخشان ترین جشن ایرانیان، در درون خود جشن ها و آیین های بسیار زیبای دیگری نیز دارد.
یکی از این آیین های نوروزی جشن روز شادباش نویسی یا روز امید است. به نظر می آید ایرانیان در روز شادباش نویسی (ششم فروردین)، آرزوها و خواسته های نیک خود را برای دیگران می نوشتند و به دست آنها می سپردند. این آیین به شکل های دیگر، هنوز هم در میان مردم ما جا دارد.
در گاه شماری ایرانی روز ششم هر ماه، خرداد روز نام دارد. خرداد روز از فروردین ماه (روز ششم فروردین)، یکی از روزهای مهم در گاهشماری ایرانی است.
ششم فروردین ماه به نام های «روز شادباش نویسی»، «روز امید» یا روز «نوروز بزرگ» خوانده می شود و از روزهای خجسته ی ایرانیان است.
از این روز به نام «هودرو» یا «هفدورو» یعنی روزی که هفتاد و دو رویداد سرنوشت ساز در زندگی و تاریخ ایرانیان روی داده است نیز نام برده شده است.
نام روز امید به خاطر انتظار پیدایی دوباره کیخسرو و دیگر جاودانان و نجات بخشان (سوشیانت ها)، به این روز داده شده است.
کرونا و روز شادباش نویسی
روز شادباش نویسی و امید در این ایام بحرانی می تواند بخشی از روح رنجیده ایرانیان را ترمیم نماید. امروز و در این بحران که ویروس کرونا همه ی مرزهای اقتصادی، اجتماعی و ملی را در نوریده و جان انسان ها را تهدید می کند، همگان به امید و شادبودن نیاز دارند تا پس از فردای کرونا پرانرژی و قدرتمند به عرصه زندگی برگردند.
کادر بهداشت و درمان و امید
کادر بهداشت و درمان سراسر جهان در خط اول مقابله با این بحران هستند و علاوه بر نگرانی برای حفظ جان خویش درتلاش هستند تا جان انسان ها را نیز نجات دهند، حضور پر انرژی این عزیزان در مرکز مبارزه نیازمند امیدبخشی به آنهاست. با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله ماندن در خانه و همچنین ارسال پیام های امید بخش برای آنان یاریگرشان در این مبارزه سخت باشیم. پیام امید بخش می تواند یک دوستت دارم ساده، یک متن زیبا و یا شعر و عبارتی الهام بخش باشد.
وب سایت روزالیگودرز همزمان با عید نوروز و روز شادباش نویسی تلاش همه ی پزشکان، پرستاران، کادر درمانی و خدمتگزاران این عرصه را ارج نهاده و برای آنان آرزوی سلامت و بهروزی دارد.
تلاشگران مبارزه با ویروس کرونا در ایران با چالش های جدی بسیاری روبرو هستند. یکی از این چالش ها نبود امکانات مراقبتی از جمله لباس، ماسک و دستکش به اندازه مورد نیاز است.
با آرزوس سلامت برای کادر درمانی کشور و بیماران ویروس کرونا، گزارش روزانه کرونا را زا لینک زیر مشاهده فرمایید.
بیشتر بخوانید: مشاهده اخبار روزانه کرونا از وزارت بهداشت